• BB Lampen2

The Imagination

The Imagination

[ imagination; fantasie, vruchtbare verbeelding, verbeeldingskunst ]

Voorstellingsvermogen. Het onderscheid de mens van een dier. We kunnen het ons voorstellen, maar we zijn er niet in staat om de toekomst ermee te voorspellen. Het is nodig om ons zelf in de toekomst te projecteren, maar we leven nu. In het moment. Net als dieren. Het brengt ons ver weg, maar nimmer dichtbij. Om dit voorstellingsvermogen volledig te benutten is er ook expertise voor nodig. Anders dwalen we af en komt er uiteindelijk niks van terecht. Realiteitszin dus. Vreemde combinatie voorstellingsvermogen en realiteitszin? Zeker. Maar wij hebben hem!


The Creativity

The Creativity

[ creativity; vindingrijkheid, de kunst van het scheppen ]

Iedereen heeft het. Maar net als bij alle andere eigenschappen zijn er mensen die er veel én weinig van hebben. We noemen het talent. Iedereen heeft ideeën, daar kan een flinke marktplaats mee worden gevuld. Meestal zijn ze onverkoopbaar, want een idee heeft geen waarde. De realisatie van een idee is dan ook het lastigste. Daarom bestaat creativiteit niet enkel uit het hebben van ideeën. Het begint er natuurlijk wel mee, maar er is toch veel meer voor nodig. Maar; hoe meet u de mate van creativiteit?


The Visualization

The Visualization

[ visualization; zichtbaarmaking; het vertalen van een gedachte naar een beeld ]

Input is output. Zo eenvoudig is het. Om de juiste output te kunnen geven is de juiste input van groot belang. De voorgaande ingrediënten als voorstellingsvermogen en creativiteit zijn daar belangrijke factoren in. Dat klonk misschien allemaal nog wat abstract, maar hier wordt het nu concreet. Visualisatie is dus het gebruikmaken van al onze talenten, om tot een verrassend eindresultaat te komen. Dat is toch ook de inzet? Anders kunt u het net zo goed zelf doen. Misschien wel goedkoper! Offe.... telt het eindresultaat?


The Expertise

The Expertise

[ expertise; deskundigheid, kennis en ervaring op een bepaald vakgebied ]

Expertise is de combinatie tussen ‘weten’ (kennis) en ‘kunnen’ (praktijkervaring). Kennis is overal te halen. U kunt whitepapers downloaden, blogs lezen, boeken kopen of workshops volgen. De vraag is; ‘Kunt u na het lezen of het volgen van een workshop over stucen, ook daadwerkelijk stucen?’ Nou? Vast niet, toch? Wat ontbreekt? Ervaring! Kennis is dus niet heel moeilijk, maar hoe komt u aan voldoende ervaring? En dat geldt voor alle vakgebieden. Geen enkele uitzondering. Daarom is kenniseconomie ook zo'n totaal verkeerd containerbegrip. Het doel van expertise is om een probleem via de juiste analyse, kennis en praktijkervaring slagvaardig op te lossen. Is dat nou niet vreselijk handig?

„The only source of real knowledge is experience.“

- Albert Einstein -

 

LookBook

Bekijk onze portfolio

Lees meer